Organisaties

Aangesloten organisaties

Hieronder vindt u een overzicht van enkele organisaties die werken met de SIS en/of de POS.

Niet alleen in Nederland, ook in het buitenland wordt gewerkt met de SIS en de POS. Voor meer informatie over het internationale gebruik of de verschillende vertalingen van de SIS en POS verwijzen we u naar E-Qual in Gent.

In Duitsland is Sozialwerk St. Georg dé organisatie waar het gaat om werken met de POS. Klik hier voor meer informatie over de POS in Duitsland.

Orion

Ontmoeting, je realiseren dat wederzijdse afhankelijkheid is wat ons bindt. Daarom willen we op een oprechte manier met elkaar werken en leven. Met een zorgvuldig oog voor elkaars tekortkomingen en elkaars talenten. In de zekerheid dat we zien wat de ander nodig heeft. Zo werken we samen aan verbinding, aan vervulling, aan groei. Met heel ons hart, iedere dag.

Lievegoed

Als je de zorg hebt voor een kind of volwassene met een verstandelijke beperking, meervoudige handicap of niet aangeboren hersenletsel, weet je hoe belangrijk een liefdevolle en zorgzame omgeving is. Wij bieden een fijne en veilige plek voor dagopvang of wonen met een zinvolle dagbesteding. Door bijvoorbeeld mee te helpen op een zorgboerderij of ambachten te leren in een kunstwerkplaats. Daarnaast bieden we individuele begeleiding.

Estinea

Estinea ondersteunt mensen met een beperking in de Achterhoek en Twente. Wij zetten ons in voor hun levensgeluk. Daarbij werken we vanuit de overtuiging dat iedereen – met steun van anderen – mee kan doen in de samenleving. Wij helpen mensen om hun eigen keuzes te maken en het beste uit zichzelf te halen. Dat doen we met hart en ziel, elke dag weer. En met verantwoordelijkheidsgevoel, gedrevenheid, oprechte aandacht en professionaliteit.

Radar

Radar ondersteunt mensen met een (verstandelijke) beperking in Zuid-Limburg. We helpen jong en oud om invulling te geven aan hun leven. Dat doen we vanuit oprechte interesse en op basis van gelijkwaardigheid. Want het gaat om de persoon die ondersteuning nodig heeft, onze cliënt. Om wat hij of zij kan, wil én nodig heeft om zich goed te voelen en zich verder te ontwikkelen.

Arduin

Arduin staat midden in de samenleving. Die samenleving zijn wij allemaal. Het maakt niet uit wie je bent. Iedereen geeft op een eigen unieke manier kleur aan deze samenleving. Door wie je bent. De samenleving is gevarieerd en daarom is ook het aanbod van Arduin gevarieerd. Arduin is er voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook als de vraag om ondersteuning erg intensief is en vraagt om speciale deskundigheid. Arduin ondersteunt de cliënten in het ontplooien van hun talenten met als uitgangspunt: gewoon wat kan, bijzonder wat moet.

MWW

MWW is een actieve partner binnen Porthos. Wij werken nauw samen met andere Zeeuwse organisaties voor maatschappelijk werk, zorg en welzijn, maar bijvoorbeeld ook politie en justitie op het gebied van sociale veiligheid.

MEE Zuid-Holland Noord

Meedoen betekent zelfstandig wonen, naar school gaan, werk of een goede dagbesteding hebben. Met een beperking is dat niet altijd vanzelfsprekend. Wij bieden informatie, advies en ondersteuning op maat. Samen kijken wij wat nodig is, zodat u uiteindelijk zelf weer verder kunt. Wij ondersteunen ook mensen met een indicatie voor de Wet langdurige zorg.